Бруно Пивети сподели подробности за периода си в България. Бившият помощник-треньор на Лудогорец даде интервю пред бразилския сайт pressfut.com.

"Лудогорец за осма поредна година стана шампион на България. Деветата титла вече е много близо и през този сезон. Това е най-добрият в структурно отношение отбор в България. Не е учудващо, че често играе срещу най-големите в Шампионската лига и Лига Европа.

Когато получих поканата да се присъединя към клуба, проучих много сериозно числата през последните сезони на тима и имах погрешното усещане, че вътрешната конкуренция в първенството е много слаба.

Снимка 373577

Източник: ludogorec.com

Но приетото предизвикателство беше оправдано. Даде ми се възможност да опитам от най-високото ниво на европейския футбол.

Работейки всеки ден в Лудогорец разбрах, че бюджетът е пряко свързан с парите, идващи от УЕФА за участието в евротурнирите и това е пропорционално на представянето на отбора във вътрешния шампионат.

Светослав Дяков: Надявам се Лудогорец да подобри рекордите на ЦСКА

Светослав Дяков: Надявам се Лудогорец да подобри рекордите на ЦСКА

"Първите две титли бяха най-трудни"

Така че, за бюджета на клуба нямаше друга алтернатива, освен да се стреми да е първи всяка година. Всяка година става все по-трудно да се спечели титлата и това изисква от тима да се представя още по-добре с всяка изминала година. Всеки иска да наруши хегемонията на Лудогроец.

Вярвам, че с хегемонията на Лудогорец в българския шампионат, ще се остави някакво наследство за страната", каза Пивети.

Официално: Пауло Аутуори е новият треньор на Ботафого

Официално: Бивш треньор на Лудогорец пое Ботафого

През 1995 г. под негово ръководство отборът печели втората в историята си шампионска титла на Бразилия