Вече се видяха някои от идеите на новия треньор на Лудогорец - Анте Шимунджа. И в двете полувремена срещу Висла (Краков) "орлите" играха за пръв път в схема с ромб в средата.

До момента наложената постройка в Разград беше 4-2-3-1, а някои от треньорите като Димитър Димитров-Херо и Валдас Дамбраускас, залагаха и на трима в защита. Е, явно е, че Анте Шимунджа ще разчита на 4-4-2. През първото полувреме ромбът в средата беше оформен от Шоу, най-отзад, Каули и Чибота пред него, а Рик Джонатан беше най-отпред. Нападатели пък бяха Сотириу и Спас Делев. През втората част Баджи застана най-отзад на ромба, пред него бяха Текпетей и Доминик Янков, а най-отпред - Ману. Централни нападатели пък бяха Десподов и Ихинио Марин.

След мача Шимунджа обяви, че не е от треньорите, които веднага сменят схемата, но неговият почерк определено си пролича. И тук не говорим само за това, че той започна да обучава играчите си да играят в ромб, но и иска от тях да действат по-бързо и с по-едно докосване, пишат колегите от "Мач Телеграф".

Кирил Десподов изравни постижение на родни футболни легенди

Кирил Десподов изравни постижение на родни футболни легенди

Вече има две статуетки за "Футболист №1 на страната"