Собственикът на Локомотив (София) - Иван Василев даде интервю по повод актуалните теми в родния футбол.

Той заяви, че е разочарован от някои неща преди самия конгрес.

"Честно да ви кажа, разочаровах се от някои неща преди самия Конгрес. Наслушах се на какви ли не обиди и нападки. Това така наречено хейтване. Не ми хареса - така със сигурност няма да градим футбола като продукт. А той има нужда точно от това, да го върнем на мястото му. Колкото и лош да е, не може да говорим по този начин, да използваме такъв език, ако искаме да правим нещо. Не може да се говори така от президенти или собственици, от треньори, от футболисти... Няма какво да се залъгваме, това е истината. Ние сме футболните хора, които трябва да дадем пример. Преди три години на един мач за последно направих остро изказване по адрес на съдията. Тогава сбърках и си признавам. От тогава никога не съм се занимавал с тази тема. Отивам, поздравявам ги - дори да сме загубили. Всеки греши - грешат и треньорите, и футболистите, просто трябва да имаме друг подход, ако искаме да променим ситуацията. В отбора съм казал категорично - който си изкара картон за разправия със съдия, си ги плаща от джоба. Аз такива футболисти не искам в отбора. Правиш фаул, вдигаш ръка и бягаш. Даже, ако се наложи, отиваш и поздравяваш съдията", каза Василев за "Букмейкър рейтинги".

Скандалите продължават: И Балкан (Белоградчик) завежда дело срещу БФС

Скандалите продължават: И Балкан (Белоградчик) завежда дело срещу БФС

Това обяви председателят на общинския съвет на Белоградчик Боян Минков

"Още не мога нищо да коментирам в детайли, защото виждате, че вероятно ще има обжалване. Само искам да подчертая, че Конгресът беше проведен изключително коректно. Бил съм на пет Конгреса - и като делегат, и като гост, на този наистина имаше страхотна организация."

На въпроса за предстоящия мач с Левски - Василев заяви:

"Знаете, че тези мачове са малко по-различни и са дразнител за феновете. Все пак от 6 години не ни е имало на сцената и сега феновете очакват с интерес такива двубои. Относно новите разпоредби - утре се чака заповедта на министъра. Ще видим каква ще бъде. Много се надявам да не затворят напълно стадионите. Нали правим футбола за хората. Става така че някои може да работят на определен капацитет - например 30%, а на футболните мачове, които са на открито, не може да бъдат допускани фенове. Чух се с Наско Сираков, за да обсъдим ситуацията, защото знаете, че мерките, които евентуално ще влязат в сила, касаят София. Аз смятам, че на Националния стадион "Васил Левски" преспокойно може да има публика в определен капацитет. И няма да бъдат нарушавани никакви разпоредби."