Босът на Локомотив (София) Иван Василев разкри любопитни подробности около клуба, свързани с миналогодишния шампионат, при който "железничарите" бяха на минута от завръщане в Първа лига, но допуснаха изравняване от Витоша Бистрица и загубиха с дузпи баража, даващ право на участие в елита.

"Миналият сезон беше злополучен за нас заради загубения бараж. Аз щях да се откажа, защото не искам да участвам в този футбол. За мен чистотата е най-висша. Начинът да успяваш е с добро представяне на терена, а не със задкулисни игри, които се случиха в края на първенството. Това ми дойде в повече и исках да се откажа. Тогава дойдоха едни италиански инвеститори, които искаха да вземат отбора. Видях обаче, че не са достойни да управляват клуб като Локомотив и не виждах бъдещето пред тима с тях. Затова поех отново тежка задача. И тогава вече направих моите грешки. Трябваше да освободя абсолютно целия отбор и да направя нов, без значение къде ще сме в класирането. На полусезона направих доста промени в състава - в треньорския щаб, за да положим една добра основа за бъдещето на клуба", заяви Василев пред Livesport.

"Видяхте какво се случи в последните мачове от миналото първенство. Не искам да се връщам. Това ме разочарова, защото трябва да се играе феърплей, за да върви българският футбол напред. Не мога да кажа, че нещата в първенството са зле. Първа лига се вдига, Втора лига също. При нас има 4-5 отбора, които се борят за три места. Организацията в първенствата е добра, но трябва да се изчистят някои неща в съдийството. Съдиите, които свирят трябва да бъдат по-точни и почтени. Знаем, че ги натискат, но те не говорят. Ако съдиите не ни бяха отнели 15-16 точки, сега щяхме да се втори, въпреки неуредиците. Това не е оправдание, но е истина", добави собственикът на "железничарите".

Иван Василев: Под всякаква критика сме, има хора, които настояват да затрият Локо!

Василев: Под всякаква критика сме, има хора, които настояват да затрият Локо!

"Аз съм против тук да идват футболисти, които просто да правят име, да ги изграждаме, след което да напускат в произволна посока"