Треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Тунчев говори преди дербито срещу Ботев (Пловдив).

"Голям мач за Пловдив и за България. Очаквам да изиграем един добър мач, в който да победим. Надявам се да покажем играта, която показахме срещу Левски, особено през второто полувреме.

Всяка една победа дава самочувствие. Хубаво е, че успяхме да направим тези две победи. Надявам се, че момчетата са придобили малко увереност и по-голямо спокойствие.

Със сигурност има напрежение преди самия мач, колкото и да си говорим, наистина е така. Важна е мотивацията, всеки един от футболистите трябва да разбере колко е важен този мач. Има я и другата крайност - прекалено голямата мотивация", каза той пред "Дарик".

Малембана иска да се връща в Локо (Пловдив)

Малембана иска да се връща в Локо (Пловдив)

Клубът вече има няколко нови защитници

"Тези мачове са показали, че не е важно кой в какво моментно състояние се намира. Важна е самата мотивация и нагласата за самия мач.

С оглед на мачовете, които играят и победите, които постигат не е никак изненадващо, че Ботев Пловдив е лидер в първенството.

Ние гледам нашия си отбор. Ние може би сами се изненадваме от моментното състояние, в което се намираме.

Всички са здрави преди мача, което е най-важното. Наясно съм със стартовия състав. Имаме донякъде едно-две колебания за състава, но мисля, че след тренировката ще сме на 100% сигурни.

Не мога да кажа, че се познаваме толкова добре. Ботев Пловдив има доста нови футболисти. Ще видим какво ще се получи.

Изгледахме няколко мача на Ботев Пловдив и сме ги анализирали. Ще си запазя силните и слабите страни на Ботев Пловдив. Ние сме ги споделили на играчите. Надявам се по най-добрия начин да се възползваме", каза още той.