Единият от двамата собственици на Локомотив (Пловдив) - Адам Стоков, излезе с отворено писмо до феновете на футболния клуб, в което изрази намерението си да опрости всички заеми на "смърфовете", натрупани към него и неговите компании.

Сотков заяви, че прави това по примера на другия собственик на "черно-белите" - Христо Крушарски, който в събота съобщи, че ще опрости всички заеми, с които е дотирал Локомотив.

Втората трибуна на стадион "Локомотив" е на финалната права

Втората трибуна на стадион "Локомотив" е на финалната права

В момента се поставя козирката

"Уважаеми Локомотивци,

Следвайки примера на г-н Христо Крушарски - личност, достойна за уважение и като човек, и като бизнесмен, с настоящото писмо изразявам личното си желание да опростя всички дългове на Локо Пловдив, натрупани във времето към мен и управляваните от мен компании.

Тези дългове бяха генерирани във времена, в които любимият ни клуб нямаше възможност да покрива сам 100% от разходите за:

• Заплати, както на футболистите, така и на всички служители, оставени извън светлината на прожекторите, благодарение на чиято неуморна и ефективна работа клубът продължава своето развитие;

• Поддръжка и консумативи на стадиона;

• Разходи за транспорт и хотел на отбора при гостуванията, и др.

В тези трудни за отбора ни времена, г-н Крушарски също нямаше възможност да оказва финансова подкрепа на Локо и поради това аз се нагърбих със задачата да осигуря необходимите средства.

От месец март тази година г-н Христо Крушарски отново започна да дава част от необходимите за отбора ни финанси, за което искам да изкажа своята искрена благодарност.

Бих искал още веднъж да изразя своето желание да опростя дълговете на Локо Пловдив към мен и компаниите, които управлявам, като това ще стане факт веднага след като г-н Крушарски опрости документално дълговете на "ПФК "Локомотив Пловдив - 1926" АД към себе си, негови представители и управляваните от него дружества", се казва в писмото на Адам Сотков.

ФК ЦСКА 1948 - Локомотив (Пловдив) 1:0 в efbet Лига

ФК ЦСКА 1948 окупира третото място след победа над Локомотив (Пловдив)

Педриньо вкара единствения гол