Въпреки че Локомотив (Пловдив) спечели Купата на България, собственикът на клуба Христо Крушарски готви сериозна чистка в отбора. 

Вече е ясно, че Вилим Посинкович, Асен Георгиев и Янко Ангелов няма да играят на "Лаута" през идната кампания. Първият договори прекратяване на контракта си, а юношите на Левски вероятно ще преминат като свободни агенти в новака във Втора лига Хебър, твърди "Меридиан мач". 

От играчите, който са с изтичащи контракти, нов ще подпише вратарят Илко Пиргов. Банович и Буна са по-близо до изхода на "Лаута", като към Буна има интерес от други клубове.

Играчи, които имат договори за по още един сезон като Марич, Томашевич и Петрович също не могат да са спокойни, че ще останат на "Лаута". Босът е категоричен, че около гръбнака от 15 души ще се гради нов състав с повече българи в него.

За новия сезон треньорът Бруно Акрапович със сигурност ще разчита на вратарите Луков, Пиргов и Бояджиев, както и на Езе, Везалов, Масоеро, Умарбаев, Елитон, Карагерен, Густаво, Цветанов, Бахтим, Митко Илиев, Ожболт и Аралица. Към последните двама, както и към Езе има интерес от други отбори, но все още липсват конкретни оферти. Лекуващият контузия Мустафа Абдулахи също остава в състава.

Христо Крушарски: Мечтите са безплатни, но футболът е скъпо удоволствие

Христо Крушарски: Мечтите са безплатни, но футболът е скъпо удоволствие