Изпълнителният директор на Локомотив (Пловдив) Павел Колев даде брифинг преди началото на зимната подготовка на "смърфовете".

"Доста неща се промениха в Локомотив Пловдив. Има промяна в собствеността на клуба, който е в процес на преформулиране на целите си. Промени предстоят, те се случват и в момента. Имаме нови футболисти, имаме нови приоритети, сред които ще бъде да се заздрави състоянието на клуба и отбора. Това по някаква форма ще се отрази на отбора, а задачата ни е това да е благоприятно.

Предстоят и нови промени, предстои ни общо събрание. По-скоро имаме нужда да заздравим клуба, но това не пречи да заздравим отбора. Работим с голям екип от хора заздравяването на клуба да не се отрази много на отбора. Трансферният прозорец е 30 дни и много неща могат да се променят до тогава.

Може да има разговори с футболисти за техните заплати, но няма да има сериозна промяна в бюджета. Локомотив Пловдив не е на челните места по бюджет за заплати. Ще има допълнителна пестеливост, но не смятам, че е възможно драстично намаляване на заплатите. Банковата сметка на клуба е една и има запор от НАП. Проблемът е технически, справили сме се с него или поне сме съвсем във финалната права. Локомотив Пловдив няма да има проблем с лицензирането. Усложнения винаги има, но въпрос на техника е как се решават. Локомотив няма сериозен проблем. Не трябва да се допуска ситуация, в която месеци наред да не се плаща.

Динко Хоркаш е тук, започва тренировки и има договор с клуба. Евандро във вторник каца в България, в сряда ще е на тренировка. Към Хоркаш има сериозен интерес. Дали той ще получи оферта, която ще го удовлетворява и него, вече ще видим. Интерес към Евандро няма. Кристиан Мендоса няма бъдеще в Локомотив Пловдив. Милош Петрович има договор до декември 2024 година, няма промяна в статута му. Позицията на клуба е ясна и неговата е ясна, до момента нямаме допирни точки. Ще водим разговори и с него.

Не сме единствения клуб от елита, който остава в България. Треньорът искаше лагер в чужбина, но такъв би ни натоварил финансово и за това ще останем в България.

С някои футболисти няма да процедираме по никакъв начин, защото за подписване на договор се искат две страни. Забрана няма да има за футболисти, по-скоро ще има стратегически решения за бъдещето. Ще използваме периода до края на сезона, а не да изглаждаме визитката на футболиста, който ще си тръгва. Не споделям позицията на Христо Крушарски за подновяването на договори, но при всички положения отборът ще мисли за дългосрочното си развитие без да абдикира от цели. Ще търсим заместници на футболистите, които ще си тръгват", коментира Колев.