Спортно-техническото ръководство на пловдивския Локомотив получи покана от бразилския тим Крузейро за нова среща, свързана със сътрудничеството между двата отбора, съобщиха от "Лаута".

Tемите, които ще бъдат дискутирани, са евентуална предсезонна подготовка на Локомотив в Бразилия, размяна на играчи, размяна на треньори, участия на международни детско-юношески турнири.

Представители на спортно-техническото ръководство на Локомотив ще се срещнат в Бело Оризонте с новия силен човек в Крузейро Жулиано Белети, като това най-вероятно ще се случи в предстоящата пауза за националните отбори.

Крузейро (Бело Оризонте) е един от най-известните и титулувани бразилски отбори. Клубът е основан на 2 януари 1921 г. от италиански емигранти и играе домакинските си мачове на 60-хилядния стадион "Минейрао".

Преди 2 години Христо Крушарски и бившият помощник в щаба на Бруно Акрапович Желимир Теркеш посетиха Бразилия, базата на Крузейро и редица мачове (както на първия отбор, така и на децата и юношите).

Собственикът на Локомотив изгледа на живо и финала за Купата на Бразилия, завършил с триумф на тима от Бело Оризонте.

Последва покана към отбора на Крузейро до 17 години за участие в международния турнир "Христо Бонев", но сгъстен график от мачове попречи на бразилците да посетят нашата родина.

Бруно Акрапович: Локо (Пд) е малко по-далеч от ЦСКА и Лудогорец

Бруно Акрапович: Локо (Пд) е малко по-далеч от ЦСКА и Лудогорец

"За да свикнеш да играеш на голямо европейско ниво, ти трябва време"