Локомотив (Пловдив) победи ФК ЦСКА 1948 с 2:1 в мач от 12-тия кръг на efbet Лига. Двубоят на стадион "Локомотив" бе доста интересен, но в крайна сметка домакините стигнаха заслужено до успеха.

Снимка 551149

Източник: LAP.bg

През първата част "смърфовете" установиха контрол върху мача и съвсем логично излязоха напред в резултата в 33-та минута. Страхотна многоходова комбинация между Томашич, Минчев, Димитър Илиев и Парвиз Умарбаев остави последния на стрелкова позиция. Таджикистанецът се справи блестящо и даде аванс на своите.

Второто полувреме започна по страхотен начин за гостите. Те успяха да изравнят само 3 минути след подновяването на играта, а автор на гола стана Денислав Ангелов, който току що се бе появил в игра. Той засече с глава центиране от корнер и не остави шансове на вратаря на Локомотив.

Радостта за момчетата на Николай Киров не продължи дълго. В 62-рата минута Крум Стоянов събори Димитър Илиев в наказателното поле и в първия момент съдията показа жълт картон на нападателя за симулация. Само няколко секунди по-късно обаче Ивайло Стоянов чу в слушалката, че е взел грешно решение и без да се замисли посочи бялата точка, а Стоянов получи директен червен картон.

Снимка 551152

Източник: LAP.bg

Димитър Илиев се нагърби с изпълнението и с шут в левия ъгъл препарира Даниел Наумов. До края на мача домакините пропуснаха още няколко добри положения за гол, но в крайна сметка повече попадения не видяхме.

ТОПСПОРТ проследи мача на живо:

Локомотив (Пловдив) - ФК ЦСКА 1948 (развой на срещата по минути)
на живо

Локомотив (Пловдив) - ФК ЦСКА 1948 (развой на срещата по минути)

Мачът е от 20:45

Победата изкачи Локомотив (Пловдив) до 7-мо място в класирането с 14 точки. Отборът на Николай Киров е 10-ти с 11 т.