Локо (Пловдив) ще подпише договор с джобния бразилски халф Лукас Салинас (24 г.), съобщава "Тема спорт". Високият 170 см играч е впечатлил щаба, като се разписа във вчерашната контрола срещу Кайсар на Стойчо Младенов (1:0). Салинас се присъедини към тима директно за лагера в Турция. Той притежава испански паспорт, така че няма да заема квота извън ЕС. За да парафира и да бъде картотекиран обаче, в Локо трябва да получат жълтата му карта от досегашния му клуб - португалския Сертанензе. Документът вече е изискан от "смърфовете".

Салинас е пo-добър с левия крак, като номинално действа на позицията зад нападателя, а е използван и на върха на атаката. Той реално ще е заместник на Георги Илиев. А функциите му ще са сходни с тези на Димитър Илиев, който е използван и като централен нападател, и като плеймейкър.

През настоящата кампания Салинас е играл редовно, като е записал 16 мача, 1414 минути и 4 гола в португалската трета дивизия. Две от попаденията му са срещу бившите участници в елита Униао Лейрия и Бейpa Map. Това е най-добрият сезон в кариерата му, като досега не е вкарвал повече от веднъж в един шампионат.

От "Фенклуб Локомотив Пловдив" настояват за равнопоставеност и търсят диалога

От "Фенклуб Локомотив Пловдив" настояват за равнопоставеност и търсят диалога

В понеделник ще има пресконфеенция то темата за концесията на стадион "Христо Ботев"