Локомотив (Пловдив) може да приеме ЦСКА с нова трибуна. Очаква се "Бесика", където ще се помещават крайните фенове на черно-белите, да бъде открита за домакинството срещу армейците, което по програма е на 1 ноември, пише "Тема спорт'. То бе отложено от седмия кръг заради ангажиментите на червените в Лигата на конференциите тогава. Срещата е планирана за 17:15 часа. Клубът и строителите правят всичко възможно секторът да получи всички документите до 1 ноември и да може за домакинството срещу ЦСКА отборът да разчита на още над 2000 привърженици, какъвто ще е капацитетът.

Както е известно, още в края на август феновете започнаха кампания за набиране на средства за специална хореография за първия двубой.

Фенове на Локо (Пд) почетоха паметта на Аян Садъков

Фенове на Локо (Пд) почетоха паметта на Аян Садъков

"Бригада Пловдив" с трогателен пост в социалните мрежи

Ако нещо с документите се проточи, следващата опция за отварянето на "Бесика" е 8 ноември (вторник), когато Локо е домакин на Лудогорец в среща от 17-ия кръг.

Предстои окончателното поставяне на всички седалки. Наскоро е била вкарана вода, а в най-скоро време секторът ще бъде захранен и с ток. Фасадата отвън вече е почти готова, както и вътрешните помещения. Последната дума ще има ДНСК, която ще издаде нужните актове за трибуната.

Така, ако всичко върви по план, за 1 ноември, Деня на будителите, феновете на Локо може да се събудят от своя сън, който да стане реалност и техният любим сектор да е готов.

Както е известно, строителите работят усърдно и по южната трибуна, която ще е за гостуващите фенове. Третият етап включва и сектор "Спортклуб".

Засега всичко се движи по начертаните планове и напредъкът е виден от всяко едно пряко предаване на домакински мач на Локомотив Пловдив.