Президентът на Локомотив (Пд) Левент Назифоглу подаде оставка само два месеца, след като откупи акциите от кюстендилския бизнесмен Емил Наков.

Оставката е приета и засега функциите му временно ще изълнява съсобственичката на Локо Пд Галя Топалова, която е съпруга на прекия съдружник Зеки Байрам.

Пред "Топспорт" бившият вратар на Галатасарай разкри мотивите си, с които напуска борда на директорите и иска свикването на ново общо събрание на акционерите.

"След мача с Ботев седнахме и се разбрахме че не можем да работим заедно. Управленските решения като футболен човек искам да взимам аз, а Галя и Зеки на свой ред дърпат чергата съвсем логично към своята страна.

При такива обстоятелства считам, че е най-добре да напусна.  Какво ще стане със средствата,които съм вложил в отбора  не искам да разкривам. Няма връзка назначението на Ясен Петров с решението ми да напусна", заяви пред "Топспорт. бг" Назифоглу.

Същевременно най-изненадващо софийската бизнесдама Галя Топалова разкри, че от самото начало е собственичка на основния пакет от акции на Локо (пд), възлизащ на 97 %.
 
"Няма нужда да свикваме ново акционерно събрание, за да се запълни мястото, освбодено от Назифоглу. След него се разделихме като приятели, аз съм вписана като изпълнителен директор, а доколкото ми е известно, във всяко акционерно дружетсво това е най-високата длъжност.

Искам да кажа на феновете на отбора, че въпреки оставката на Левент клубът ще запази финансовата си стабилност. За съжаление през лятото имахме редица проблеми и липсата на опици за работа пред моя екип не ни позволява да търсим сериозно класиране.

Мисля, че шесто, седмо място ще бъде повече от чудесно в края на сезона", заяви пред Топспорт Галя Топалова. Тя и нейния съпруг Зеки Байрам не предвиждат промени в спортно техническия щаб на клуба.

"Атанас Узунов и Христо Бонев са хората, на които разчитаме във футболния си бизнес. Генералните цели, които обявихме през лятото, ще ги следваме безотказно", каза още за Топспорт.бг Топалова.

Пълен текст на молбата на Левент Назифоглу

До Съвета на Директорите на ПФК "Локомотив Пловдив АД"
със седалище и адрес на управление гр. Пловдив кв. Лаута стадион Лаута

Молба от Левент Назифоглу, в качеството му на член на съвета на директорите на "Професионален футболен клуб Локомотив Пловдив-1936" АД.

  •                    Уважаеми госпожи и господа,
    Моля да бъда освободен от заеманата от мен длъжност член на съвета на директорите на "ПФК Локомотив Пловдив-1936" АД, тъй като, поради прекомерна лична ангажираност, не съм в състояние да отделям необходимото време и усилия за управление на дружеството.