Нападателят -Мартин Камбуров се завърна в Локомотив (Пловдив) след двумесечен прес­той в ЦСКА. Таранът дори вкара гол срещу Хасково, който бе не­гов 99-ти с „черно-бялата" фланелка в елита.

„Пос­тигнахме трудна по­беда. Хасково разполага с добре комплектован отбор и се опитва да играе футбол. Благо­даря на всички съотборници и на публиката, която се завърна там, където й е мястото - на стадиона. Привържениците ни отсъстваха поради някои при­чини, но важното е, че сега пак са тук. Дори и да загубим някой мач, вярвам, че ще продължат да ни подкрепят. Борбата ще е голяма, да не се заблуждаваме. Имаме много работа и оцелява­нето ще е много трудно, но трябва да се справим", заяви Камбуров пред "Канал 3".

„Сам поисках да си тръгна от ЦСКА, никой не ме е гонил. Бла­годаря на Стойчо, че реагира мъжки. Казах му честно, че не ми отива да съм резерва, при положение че съм четирикратен голмайстор на А група. Просто искам в последните си година-две да поиграя още мал­ко футбол. Няма на кого да се доказвам в ЦСКА. Стойчо ме разбра пра­вилно и каза "От моя страна нямаш проб­лем". Единственото условие бе­ше да не играя срещу тях", доба­ви още нападателят.

"Нямам какво да деля с Данчо Господинов. Най-важното е и двамата да играем добре за Локомотив. Няма нужда да си пи­ем ракията заедно, както се казва, но въпросът е да си вър­шим работата за отбора. Ако исках, можех да остана в ЦСКА, щях да вземам 5 пъти повече пари, но основно щях да съм на пейката. А е друго в този тру­ден момент да се върна в Локо, Виждате, че го оценяват хора­та. Сигурно половината от нашите фенове в Хасково дойдо­ха заради мен (смее се). За мен най-важно е младите да се разбиват покрай мен. Целта е да останем в А група", завърши Мартин Камбуров.