Босът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски даде пресконференция в "Пресклуб България", в която говори по всички актуални теми, свързани с клуба му. 

"Собствениците на един клуб трябва да са няколко. При нас всичко върви по инерция - както е наследено, така си върви. Предполагам, че няма да продължи дълго. Сам човек е само за едно място".

"При нас нещата вървят в посоката, в която тръгнахме преди 5 години. Тогава набелязахме цел и сега лека полека виждаме резултатите. Това че Митко Илиев е за втори път "Футболист на година", че спечелихме две поредни Купи на България и Суперкупата - говори за постоянство. Футболът е колективен спорт, и ако няма атмосфера в клуба нищо не се получава. Играчите ни са като семейство. При нас злоба няма, тя е само спортна. Всеки, който се опитва да не спазва правилата на играта няма място при нас. Най-важното нещо в клуба е треньорът".

В Локомотив (Пловдив) още чакат заплатите за ноември

В Локомотив (Пловдив) още чакат заплатите за ноември

Христо Крушарски е по бизнес дела в Аржентина

"Бруно Акрапович е в историята. Да е жив и здрав. Пожелавам му успехи, но срещата с нас ще му бъде трудна. Всички треньори са еднакви - искат да дойде готов футболист, а не да работят с младите. Радвам се на Тунчев, че намира смелост и прави това, което трябва. За 5 години не бях виждал треньор, дори и в контрола, да пуска всички младежи да играят. Това означава, че има визия, смелост, дупе. Оказа се, че има играчи при 19-годишните, но някой трябва да ги види. Бях се отчаял, че за 5 години не успяхме да извадим един човек, а сега имаме четирима".

"Локомотив търси един-двама, които да са класа. Някои се почувстваха звезди, заминаха, а сега са в Индия, Пакистан и къде ли не".

"От известно време се прави подготовка и планове за базата. От вчера трябва да е започната работа по дренажа. За есентта ще има поне 2 терена. Надявам се да успеем и четирите да ги завършим, защото без това не може. Когато нямаш централизиране и общ поглед, нещата не се получават. Треньорът на мъжкия отбор не може да отиде на 4 места едновременно. Това ще е ползата от тази база. Без база нищо не става, а за това трябват много пари. Нашата, с хотела и всичко останало, ще излезе над 12 милиона лева. Трябва да се съобразяваме с джоба, а с тази пандемия вече трудно се издържа".

Снимка 514685

Източник: LAP.bg

"Разликата между България и Аржентина е, като между Лом и Лондон. Там билетът за Втора лига е 50 долара. Пропуск за Бока Хуниорс е 100 долара, за да гледаш мача от трибуната с феновете. Там, за да влезеш на мач, трябва да платиш челнския си внос към клуба и след това билета. Освен това имат хората, които инвестират в спорт имат данъчни облекчения. Това води до резултати. При мен за 5 години нито един човек не е дошъл да ми каже: "Ето ти 2 лева, да помогнем". Оправям се сам. Докато мога да държа, ще го правя. След това пак ще помагам. Ако се намери човек, който да дава повече от мен - да продължаваме. Не виждам обаче много желаещи. Това е защото всичко у нас е опорочено".

"Целта на спорта е да увлича хората, да ги възпитава и изгражда. Няма да спра да помагам на Локомотив. Дори и да не съм толкова силен финансово. Локомотив върви по своя път - плаща си редовно задълженията към държавата. Надявам се тази година това бреме от няколко милиона да го няма. Локомотив дължи пари единствено на Христо Крушарски. Тези пари ще ги превърна в акции и няма да има задължения".

"Ние имаме един басейн за възстановяване на играчите, в Аржентина имат камери, тангентори - какво си помислите. Това нещо няма как да го пренесем тук с магическа пръчка. Ако ние, в клубовете не спрем да се дрънкаме и да се караме за глупости, никога няма да имаме резултат. Ние гледаме само кусура на другия. Няма колегиалност, отношение. ЦСКА няма да вземе Алмейда, колкото и да го искат. Защото не познават човека, който стои отсреща. Аз може да съм беден, но не съм прост".

Лукас Салинас: Локомотив (Пловдив) има качество да играе срещу всеки един отбор

Лукас Салинас: Локомотив (Пловдив) има качество да играе срещу всеки един отбор

"Да играя срещу Тотнъм беше сбъдната мечта"

"В момента върви проектирането на стадион "Локомотив". Оказа се, че стадионът трябва да е малко по на север, за да не свети слънцето в очите на вратаря. Сега се чудим как да изместим терена, правят се замервания, пита се ФИФА, УЕФА, за да можем да имаме стадион, който да отговаря на техните изисквания. Предполагам, че тази година трибуните "Бесика" и "Спортклуб" ще се изградят".

"Нашата цел, не на всяка цена, но ще я гоним. За да се вземе Купата, ние сме факторът. Ние ще се борим за нея. Имаме 15 основни играчи, които останаха при нас. Останалото ще е надграждане от млади хора".

"Надявам се Ясен Петров да направи нещо различно и моите колеги да си седнат на гъза, а не да казват кой да играе и кой не. Всички викат: "Ние не се месим". Естествено, че го правят. Всеки иска да наложи някой, за да може да го продаде. Към наши футболисти имаше интерес, но искаха да ги вземат без пари, тъй като пари в световния футбол свършиха. Милош Петрович звъня преди няколко дни, искаше да се върне. В Гърция взима 7 хиляди долара, а при нас 3500, но иска да играе отново за Локомотив. Защо ли?".

"За завръщането на Акрапович е пусната не врата, не бариера, а брониран портал. Това е приключена тема. Това не бе напускане, а предателство", каза Крушарски.

Снимка 514686

Източник: LAP.bg