Легендата на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев очаква завързана битка срещу Ботев в градското дерби. Емблематичната за "черно-белите" фигура не се наема с прогноза.

"Дербито е празник за българския футбол. Това е един мач, който никой не може да предвиди. Отборите се познават, но най-важно е психиката на кой ще издържи.

Ако Локомотив покаже същите качества от финала с Лудогорец, можем да бъдем победители. Но и Ботев не е отбор за подценяване. Нашите фенове смятат, че това дерби е дори по-важно от победата за Суперкупата. С такава нагласа трябва да излязат и играчите на терена.

Класирането на Ботев през миналия сезон не бе привлекателно и не отговаря на амбициите им. Най-радостното е, че сезонът започва. Тази пандемия унищожи много радости, които привържениците на футбола имат не само в България, но и по целия свят. Апелирам към всички хора на стадионите да спазват напътствията на здравните организации, за да няма заразени и да не се налагат още по-строги мерки.

Георги Иванов: Като заряд, Дербито на Пловдив не се различава от "вечното"

Гонзо: Дербито на Пловдив, като заряд, не се различава от "вечното"

"Дали си треньор или директор, когато имаш резултати, по-лесно се канализират нещата"

Миналият сезон беше изключително успешен за нас. Спечелихме две купи, което говори за правилната политика на ръководителите, изключителните тренировки от страна на Бруно Акрапович и най-вече себераздаването, дисциплината и отговорността на футболистите. Много малко отбори в Европа са надигравали Лудогорец по този начин, по който Локомотив го направи за Суперкупата. Нашите показаха страхотна зрелост. Вкараха гол-шедьовър, изработен от Алмейда, Карагерен и Илиев, който заслужава да влезе в учебниците. Все пак много трудно бихме се противопоставили на Лудогорец за шампионската титла.

Братята Домусчиеви и треньорът им Върба ще вземат нужните мерки, които не всеки друг отбор може да си позволи. Футболистите ни трябва да изпълнят целта на собственика Христо Крушарски да вземат медали в края на сезона", пожела си 73-годишният Бонев в изказване за "България днес".

Локо и Ботев изравняват рекорд в Дербито на Пловдив

Локо и Ботев изравняват рекорд в Дербито на Пловдив

До три поредни ремита се е стигало само веднъж в историята