Легендарният футболист на Локомотив (Пловдив) Георги Василев-Гочо говори пред телевизия "Диема" за убедителната победа на "железничарите" над вечния съперник Ботев (Пловдив):

"За публиката на Ботев това беше голяма тъга. Не съм очаквал такъв резултат, това е дербито на града, за моя радост никога не съм падал с толкова голове. Радост е, не сме очаквали такава разгромна победа.

Психиката също влияе, за такъв дерби-мач трябва да имаш здрава психика, страхът в такъв мач не трябва да присъства. Достатъчно е да знаеш срещу кой играеш, трябва да си спокоен, много качества трябва да притежаваш.

За моя радост не съм падал от Ботев с толкова голове, но съм бил Ботев с толкова голове. Давайте повече на пас, затова не се получи да ги бием с над 10 гола. За мен мачът беше дерби, Ботев беше голям дразнител, дали съм вкарал, дали съм подал, беше важно да победим, когато биеш ходиш като победител, като паднеш не е много хубаво. При 3:1 за нас, пишеше 1:3, можеше да вкараме над 10 гола.

Вкарах още в първия си мач срещу съперника, голяма радост беше за мен, трябва да си спокоен в този двубой, срещу моите приятели над Ботев винаги съм бил радостен да  ги победим. Нямам никакъв страх от Ботев. Локомотив в момента е добър отбор, може да се замеси в борбата за първото място.

Възможно е, отборите в челото всички са равностойни, не се знае как ще свърши първенството", сподели легендарното дясно крило на Локомотив (Пловдив).

Левски победи Локомотив (Пловдив) с 1:0

Възроден Левски обезличи Локо (Пд) в студа на "Герена"

Найджъл Робърта донесе успеха на "сините" при повторния дебют на Славиша Стоянович