Новият спортен директор на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов-Гонзо даде интервю пред Диема, в което сподели за целите на пловдивчани, както и какви ще бъдат задълженията му в клуба.

Георги Иванов-Гонзо: Локомотив ме изгради като човек и характер, бях в Левски в тежки времена

Георги Иванов-Гонзо: Локомотив ме изгради като човек и характер, бях в Левски в тежки времена

Вижте какво още каза той

"Моите амбиции винаги са били големи. Пораснах в Локомотив и научих много, като например изградих мотивацията, хъса, амбицията, която ми трябваше през цялата ми кариера. Локомотив е страхотно място за развитие в момента, предвид резултатите, колектива и цялостната атмосфера", започна Иванов.

"В моите функции се включва развитие на целия клуб - администрация, първи отбор, юношеска школа. Работата ми е да наложа концепция, която да се следва. Най-важните хора са собственикът, треньорът и спортният директор, който да създава спокойствие за първите двама.

Ако познавате по-детайлно Христо Крушарски ще знаете, че той е много интелигентен и вижда в лицето на Локомотив дългосрочен бизнес план. Той застана зад Акрапович, когато резултатите бяха лоши и това показва дългосрочна амбиция", добави Гонзо.

"Аз обещавам работа, честност, коректност. Харесвам треньора и неговата работа, той е много гладен за успех. Не искам да се меся в състава и в работата там, имам пълно доверие на Акрапович.

Смятам, че въпросът за договора на Акрапович не стои на дневен ред. Вече са водени разговори. Госодин Крушарски отсъства в момент, но след като се върне всичко ще бъде изгладено. Единствено нежелание от страна на Акрапович да остане ще е причина да си тръгне", коментира Иванов по повод новия договор на старши треньора Акрапович.

"Лично искам да има българи в отбора, но ако няма качество е нормално да се обръщаме към чужденци. Един футболист сам се преборва за мястото си под слънцето, така че който показва по-добри качества, той ще играе. Не виждам български играчи, които да вдигнат класата на Локомотив.

Искаме Езе да остане, всички го искаме. Той има голямо израстване за престоя си. С неговия мениджър към момента не можем да се разбере, но се надявам да постигнем консенсус", допълни новият спортен директор на Локо.

"Спортният директор трябва да обира критиките, когато има спад. Това е важното, не когато всичко върви добре. Няма отбор, който да върви само напред и тогава трябва да сме сплотени в трудните моменти, не само в добрите.

Надявам се да влезем в топ 6. Имаме такива амбиции и знаем, че това ще е важно за нашето развитие. Всеки иска да гледа мачове срещу Левски ЦСКА и Лудогорец, това ще е страхотно за играчите, клубът и феновете".

"Няма как да избягам от миналото си в Левски. В момента обаче съм в Локомотив и гледам напред , за да помогна клуба. Мога да следя Левски, но никога няма да давам мнения за други отбор. Левски в момента има достатъчно качествени кадри, които да помогнат на отбора да се развива. Всички ние сме професионалисти и всички даваме каквото можем, за да помогнем на клубовете си. Ще се опитваме да играем футбол в Локомотив и да се опитваме да печелим всеки мач, това трябва да е целта".

"Най-дълго се задържа Стойчо Стоев, но рецептата е да се даде кредит на доверие на треньора, неминуемо развитието на отбора няма да е лесно в началото. Трябва да се създаде колектив и всяка смяна на треньора включва големи промени и това не е лесно за възприемане за играчите понякога. Левски, ако иска да успее, трябва да вземе пример от Крушарски, който застана зад Акрапович. Убеден съм, че ние и за напред ще продължим в този дух и препоръчвам на Левски да постъпва по същия начин", завърши Георги Иванов.

Косоварски талант пристигна в Локомотив (Пд)

Косоварски талант пристигна в Локомотив (Пд)

"Черно-белите" ще го пробват в няколко тренировки