Нарязаният жестоко фен на Локомотив (Пловдив) е изписан от болницата, пише "Меридиан мач". Както е известно, 16-годишното момче пострада сериозно след меле между привърженици на "смърфовете" и цивилни полицаи в Пловдив. 

"След инцидента видяхме опит да се настрои общественото мнение изцяло срещу феновете. Подобни случаи е лесно да се заклеймят, когато се нарекат фенове или ултраси. В България за съжаление това е присъда. В годините обаче се доказахме със социалните и обществени дейности, защото за нас това никога не е било просто футбол", каза Атанас Нейков от фенклуба на "черно-белите". 

"Тук говорим за обикновена случка между граждани, които са посетили питейно заведение и е възникнал спор между тях", допълни фенът на "смърфовете". 

Фенклубът на Локомотив (Пловдив) апелира за прозрачност и случаят да не се потули, тъй като има замесен служител на МВР.

В ОДМВР Пловдив е започнато дисциплинарно производство срещу полицейския служител от РУ Стамболийски, взел участие в конфликта. Със заповед на директора ст. комисар Йордан Рогачев служителят е отстранен от длъжност до изясняване на всички обективни обстоятелства.

Появи се видео от боя на ултрасите на Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив)

Появи се видео от боя на ултрасите на Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив)

Събитието се е състояло на 24 май