Треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Тунчев говори след победата с 1:0 над Словачко на "Лаута". Срещата бе от втория предварителен кръг на Лига на конференциите. 

"Доста трудно беше. Словачко са коварен съперник, грубо играха, а съдията пусна по-свободна игра. Не допуснахме гол и всичко завърши добре. В България сме свикнали за всеки фал картон, а тук съдиите не дават лесни фалове. Реферът обаче ни ощети малко или много. Както и да е - така е преценил.

"Момчетата се справиха като цяло в защита, но ще ни трябва време. В Европа всеки дава максимума от себе си, но ни трябва време да се синхронизираме. Търпението беше ключът за успеха, казах го на полувремето. Трябва търпеливо да владеем топката, за да си не отркие ситуация, както и стана".

"Със сигурност ще очакваме да атакуват в реванша, мачът ще бъде различен. Ако искат да продължат, ще трябва да ни вкарат гол. Феновете ни са фантастични, независимо от резултата. Това ни дава допълнително криле. Групата ни е малка. Ще опитаме да възстановим футболистите до мача с Лудогорец. Ще преценим и няма да рискуваме", завърши наставникът.

Локомотив (Пловдив) победи Словачко с 1:0

Локомотив пречупи Словачко с късен гол

Петър Витанов се превърна в герой за "смърфовете"