Треньорът на Локомотив (Пловдив) - Александър Тунчев, говори след отпаднето на тима от Лига на конференциите. "Смърфовете" отстъпиха с 2:4 при гостуването си на Копенхаген. 

"Опитахме да играем. Копенхаген е доста класен и не ни позволяваше да играем. Може би напрежението също оказа влияние, защото оловете, които допуснахме, бяха плод на напрежението", заяви Тунчев.

"Ние очаквахме точно такъв мач, говорехме си в съблекалнята, че ще търсят бърз гол. Видяхте, че отборът им е доста класен, така че не мисля, че трябва да съжаляваме."

"От загуби като тази трябва да извличаш най-доброто. Направихме хубави атаки, изнесохме със самочувствие топката при втория гол. Ще се опитаме да работим върху това нещо, защото в Европа не ти оставят много време за мислене."

"Доволен съм. С оглед на това, че ни напуснаха шестима основни играчи, мисля, че момчетата се постараха. Искахме да продължим, но трябва да признаем, че отборът на Копенхаген бе по-добрият."

"Трябва да забравим този мач. Започва възстановяването, ще бъде много трудно да се пренастроим за българското първенство. Ще направим всичко възможно да разберат футболистите колко важен мач ни очаква в България."

"Това е един опит за мен. Човек трябва да е тук и да го изживее. С всеки мач като този аз трупам опит", завърши Тунчев.

Копенхаген победи Локомотив (Пловдив) с 4:2 в Лига на конференциите

Локомотив (Пд) вкара два пъти на "Паркен", но Копенхаген бе по-силен

Датският гранд надви "смърфовете" с 4:2