Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп заяви след ударната победа над Борнемут с 9:0, че тимът му не е имал намерение да унижава съперника си.

"Трябваше да докажем нещо. Трябваше да докажем това за самите нас. Не бяхме доволни от начина, по който играхме на "Олд Трафорд". Показахме неща, в които сме силни, и други неща, които трябваше да подобрим. Просто трябва да дадем правилна посока на играта и затова харесвам толкова много, че не се поколебахме в началото, а влязохме в играта нахъсани и имахме възможности в наказателното поле.

След като вкарахме ранен гол, вкарахме и втори, прекрасен гол и започнахме да отбелязваме различни голове, което е прекрасно. Не сме искали да унижаваме Борнемут, не мога да уважавам повече това, което Скот Паркър (старши треньорът на "черешките") прави, при тези трудни обстоятелства.

В крайна сметка и младите футболисти поиграха, а те го заслужават. Беше перфектният футболен следобед за нас, с много различни голмайстори, прекрасни голове и всички знаем, че имахме нужда от нещо подобно.", каза Клоп.

Ливърпул - Борнемут 9:0 в мач от Висшата лига

Ливърпул се събуди и изравни рекорда за най-изразителна победа във Висшата лига

"Червените" унищожиха Борнемут с 9:0