Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп призна, че победата срещу Брайтън е дошла изключително трудно. Той сподели радостта си от преодоляното изпитание и съхрани надежди, че мърсисайдци ще продължат с триумфалното си представяне до края на сезона.

"Беше ни адски трудно, но бяхме наясно, че ще е така. Изиграхме солиден мач, а той ни бе нужен, тъй като визита на Брайтън е много тежка. Трябва да бъдеш креативен срещу наистина добър и организиран опонент. Радвам се, че показахме характер за пореден път през този сезон. Надявам се да запазим това представяне", сподели Юрген Клоп.

"Поучихме се от слабото първо полувреме и заиграхме добре през втората част. Хареса ми представянето през вторите 45 минути. Не може да се каже, че представихме "опера" на феновете, но бе наистина добра песен. Ясно е, че притежавахме много топката, но това не ни помогна първото полувреме. Крис Хютън е хитра лисица и затвори отбора си перфектно", продължи германецът.

"Трябва да печелим всеки мач. Ние сме Ливърпул и играем атакуващ футбол, който носи победи. Това не е ново, а не искаме и равенства", добави още Клоп.

Гол от дузпа спаси Ливърпул срещу Брайтън

Гол от дузпа спаси Ливърпул срещу Брайтън

Мохамед Салах вкара единственото попадение