Юрген Клоп призна, че Ливърпул  не се представя на ниво. Германецът допълни, че този сезон мърсисайдци ги очаква различна битка за титлата.

"Нещата се променят постоянно, защото е толкова оспорвано. Това прави битката за титлата различна тази година. Трябва да сме готови. Знам, че в този бизнес само резултатите имат значение, но имаш нужда от добро представяне преди резултата. Последното беше добро", сподели Юрген Клоп.

Ливърпул беще лидер, но падна до четвъртото място. В последните си три срещи в първенството не е отбелязал гол.

"Не вкарваме много, но това не означава, че представянето ни е по-слабо. Не винаги причината е в подхода, става дума и за другия отбор. Знаем, че не сме там, където искаме да бъдем, но причините не са прекалено важни. Просто продължаваме да се борим. Хората не са доволни от играта, когато ги няма резултатите. Трябва да играем нашия футбол на високо ниво. Във фаза атака не го правим", допълни германският специалист.

Утре Ливърпул посреща Бърнли в мач от кртъг №18. В неделя "мърсисайдци" гостуват на Манчестър Юнайтед в среща за ФА Къп.

"Жоел Матип тренира наравно с останалите и ще вземем решение за него. Диого Жота е на няколко седмици от завръщане. Няма да е в следващите мачове. Той има нужда от време.

Никой не е изморен. Свежи сме, доколкото е възможно. Няма отбор, който може да се защитава през целия мач. Другите отбори знаят какво правят. Трябва да се възползваме по-добре от шансовете си за гол", каза още той и допълни: "Чух някъде, че трябва да градим наново отбора. Светът е лудо място в момента и не само заради пандемията. Никой вече няма време. Трябва да променим това чрез играта си, не с думи.

"Ако искаме да запазим титлата, трябва да сме близо до съвършенството. Няма перфектен сезон, всички отбори имат спадове. Трябва да сме спокойни. Не е станала катастрофа, просто не сме перфектни", изрази мнението си опитния специалист.

Надпреварата за титлата във Висшата лига: Претендентите

Надпреварата за титлата във Висшата лига: Претендентите

Плюсовете и минусите за всеки от тях