В Манчестър Сити са останали изключително изненадани от присъединяването на Ливърпул към клубовете, които са срещу тях. Сити обжалват двугодишното наказание да не участват в евротурнири, което им беше наложено, но съперниците им искат санкцията да остане.

Вчера "Дейли Мейл" обяви новината, че всички клубове от топ 10, с изключение на Сити и Шефилд Юнайтед, са подготвили колективен иск към Спорния арбитражен съд, с който се опитват да спрат опитите на клуба от "Етихад" да направи така, че наказанието да бъде замразено, докато трае целия процес по тяхната жалба, и по този начин да получат право да участват в турнира през следващия сезон. Тази вратичка беше използвана няколко пъти досега при налагането на подобни санкции. Споменатите клубове от Премиър лийг обаче заявяват през КАС, че са твърдо против този сценарий.

Почина Мишел Идалго

Почина Мишел Идалго

Легендарния треньор изведе Франция до европейска титла през 1984 година

Според "Експрес" от "Етихад" са останали направо шокирани от факта, че Ливърпул се е присъединил към тази група клубове. Причината за това е, че "гражданите" очаквали подобна позиция от отборите, които са зад тях в класирането, но не и от безспорният лидер, чието участие в Шампионската лига не зависи по никакъв начин от това дали Манчестър Сити ще играе в турнира, или не.