Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че ще заложи основно на юношите си за преиграването с Шрюсбъри, като дори той няма да води тима, а ще даде правата си на наставника на отбора до 23г. Нийл Критчли. Това се случи веднага след равенството с третодивизионния тим снощи. Това вбеси шефа на един друг скромен клуб - Акрингтън Стенли.

Според собственика Анди Холт това е подигравка с турнира. Той призова Футболната асоциация и Професионалната лига да вземат мерки, като разкритикуват и глобят мърсисайдци, защото тяхното поведение било проява на неуважение. Босът обвини двете организации, че са занемарили задълженията си и не подкрепят бедните и слабите клубове.

Ливърпул ще разчита на юношите си за преиграването срещу Шрюсбъри

Ливърпул ще разчита на юношите си за преиграването срещу Шрюсбъри

Почивката за топ английските тимове започва от 2 февруари и продължава до 16-и същия месец

"Това е битка, която ФА трябва да спечели, защото в противен случай техният емблематичен турнир би бил тотално обезсмислен - написа Холт в социалните мрежи. - Това е битка, която и Лигата трябва да спечели, защото в противен случай би трябвало да се прекратява всичко. Ливърпул заслужава порицание и солидна глоба. Това не е техният футбол, това е нашата игра. Трябва да сложим край на това постоянно да сме потърпевши от алчността на Премиър лийг. В крайна сметка може би трябва правителството или феновете да се борят за нашата игра. Когато липсват силни ФА и Лига, може би няма да има друга опция. Свидетели сме как цели стадиони биват продавани, клубове се съдят един друг, не се плащат заплати, клубове фалират... Колко още доказателства са необходими на ФА и Лигата, за да осъзнаят докъде са стигнали вече нещата? ФУТБОЛЪТ Е В БЕДА. Борете се за нас или се махайте."

В момента Акрингтън е на 17-а позиция в класирането на Първа лига - третото ниво на английския футбол.

Младоците на Ливърпул пропиляха предимство от 2 гола и ще преиграват срещу Шрюсбъри за ФА Къп

Младоците на Ливърпул пропиляха предимство от 2 гола и ще преиграват срещу Шрюсбъри за ФА Къп

Феновете ще видят втори мач между двата тима