Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе окуражен от представянето на тима при равенството 1:1 като гост на Челси в първия кръг на Висшата лига, въпреки изпуснатата преднина.

"На този етап това е ОК. Направихме добър старт на мача, хареса ми", заяви Клоп след срещата.

"Имахме всичко, върху което работихме. Но после отворихме вратата на Челси, изгубихме топката в една или две ситуации, което беше ненужно. Челси заигра по-добре в хода на мача, а ние трябваше да се борим много здраво. Видях неща, които ми харесаха и други, които не ми харесаха, но това е първият мач при трудно гостуване и искам да гледам позитивно на нещата", коментира още германският специалист.

Почетино куфее след хикса с Ливърпул: Това е само началото!

Почетино куфее след хикса с Ливърпул: Това е само началото!

"Много съм доволен от представянето като цяло"

Нападателят Мохамед Салах бе заменен в 77-ата минута на мача, като за първи път в седем сезона не успя да отбележи гол в първия кръг на английската Висша лига. Той има еднакъв актив с Алън Шиърър, Уейн Рууни и Франк Лампард по най-много реализирани попадения в първия кръг на сезона. Египетският национал изглеждаше ядосан при смяната си, но Клоп не отдаде значение на реакцията му.

"Все още не съм говорил с него. Не знам дали щеше да е рекорд, ако бе вкарал в мача. Разбирам разочарованието му, но аз съм мениджър на целия отбор, а в този момент се нуждаехме от свежи крака, така че смяната имаше смисъл. Мачът беше напрегнат за всички. Това е, което мога да кажа", добави Юрген Клоп.