Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън ще пропусне дербито с Арсенал. Мачът от третия кръг на Висшата лига ще се играе в понеделник от 22:00 часа.

Причината за отсътвието на "душата на отбора" е контузия на бедрото, получена в мача с Челси. Тогава новопривлеченият Тиаго Алкантара влезе на мястото на Хендерсън. Испанецът остави добри впечатления с играта си, независимо, че направи дузпа. Юрген Клоп не потвърди, че Тиаго ще бъде титуляр с Арсенал.

Друга важна новина е, че Джо Гомес днес подновява тренировки и по всяка вероятност ще бъде на разположение в понеделник.

"Джо би трябвало днес да поднови тренировки. Поне това ми казват всички. Били Куметио също се завърна. Жоел Матип все още не. Хендо не, но това беше ясно. Този мач идва прекалено рано за него. Дали Тиаго ще започне? Ще видим, ще видим.

Имаме още няколко дни за тренировки. Някои момчета трябва да се възстановят от снощния мач, така че ще видим как ще изглеждаме с Арсенал. Имам идея, но защо да взимам решение днес, след като имаме достатъчно време до понеделник", заяви увереният Юрген Клоп.

Германският наставник се изказа ласкаво и за работата на Микел Артета до момента в Арсенал:

"За кратко време той показа, че е изключителен футболен мениджър".

Артета: Ливърпул има все по-малко слабости, трябва да им се противопоставим истински

Артета: Ливърпул има все по-малко слабости, трябва да им се противопоставим истински

"Ще бъде коренно различен мач от този, който играхме за Къмюнити Шийлд"