Комплексът Жилина продължава да тресе българския футбол. Словаците стигнаха до много удобно реми 1:1 срещу Литекс в в третия предварителен кръг на Шампионската лига. Така всичко още се реши на стадион "Под Дубном" след седмица.

Подобно и на мача срещу Левски преди две години, Жилина поведе в средата ан втората част. "Оранжевите" стигнаха до ремито десетина минути преди края чрез Том.

Първата част предложи много равностойна Игра, макар че гостите се бранеха повече. Добри положения се откриха пред Попов и Оравец, но и двамата нямаха шанс да се разпишат. Литекс се опитваше да държи топката повече, но атаките на ловчанлии не успяваха да преминат през защитния вал на гостите.

Доста по-интересно стана след почивката. Най-напред в 59-ата минута страхотен удар от фаул на Ивайло Пектов срещна гредата. Литекс се опита да упражни още по-сериозен натиск, но допусна гол. Защитата на шампионите заспа и изпусна крилото на словаците, което намери Майтан на дъгата. Последният успя да прокара топката под плонжа на Галато и откри - 0:1.

Само 13 минути по-късно обаче българите изравниха. Защитата на гостите не успя да изчисти една топка, тя попадна у Попов, който намери Том. Бразилецът бе на метър от вратата и без проблем засече топката в мрежата - 1:1.

В самия край на мача Попов от Литекс и Бело от Жилина изпуснаха по едно добро положение за своите тимове.

Така всичко остана да се решава на мача в Жилина. Ако словаците успеят да отстранят Литекс, ще се превърнат в истинска черна котка за българския футбол. Напомняме, че освен Левски, "зелено-жълтите" биха и ЦСКА, макар и в контрола.  

ВИЖТЕ СЪСТАВИТЕ И РАЗВИТИЕТО НА МАЧА ТУК!