В неделя Литекс гостува на ЦСКА в директна битка за второто място, финансовият директор на ловчанлии Величко Дихонов вярва, че Миодраг Йешич може да спечели на "Армията", така както го направи срещу Левски на 'Герена" преди две седмици.

"Йешич се е доказал, че е добър треньор, така че може да победи и ЦСКА. Не е нелогично да спечели на "Армията". Той няма пред кого да се доказва. Бил е треньор и на двата тима, жънал е успехи и с двата клуба, така че няма да е случайно, ако Литекс победи, футбол е, всичко е възможно", коментира шефът при ловчанлии пред "Тема спорт".

Той засегна и темата за лятната селекция. Както е известно, след две години пауза оранжевите се класираха за ев-ротурнирите и сега ще трябва да помислят и за подсилване.

"Долу-горе отборът ни е окомплектован. Може би има нужда от много малки козметични промени. Основната група е налице", добави Дихонов. За това може ли Симеон Славчев да бъде продаден през лятото, след като през зимата не се стигна до трансфер, той каза: "В клуба няма постъпили конкретни оферти за никой играч. Интерес има, на мачовете ни постоянно присъстват чуждестранни агенти, но това не означава нищо. Що се касае до Славчев, ако има конкретна оферта и тя задоволява клуба и играча - може да се стигне до сделка. Но на този етап няма нищо, а и ни предстои участие в евротурнирите. Все пак се класирахме за Лига Европа, което беше и една от поставените ни задачи и от лятото ще мислим основно за това. А пък за трансфери, ако има нещо, ще го разберете", завърши финансовият директор на Литекс.