Литекс не се е отказал от идеята да атакува титлата на България. Отборът на Миодраг Йешич приема Лудогорец в дербито на кръга в неделя, 27 април, а сръбският специалист опита да успокои футболистите си като не говори за крайната цел. В момента шампионите имат 70 точки и мач по-малко, докато "оранжевите" са втори с 65 т.

Сръбският специалист все пак добави, че няма да е изненада, ако възпитаниците му успеят да спечелят сблъсъка с разградчани. "Още в началото казах, че искам Литекс да играе от мач на мач по-добре и мисля, че така се получава и на практика. В плейофите силите са изравнени и всеки може да победи всеки, така че няма да е изненада, ако спечелим срещу Лудогорец", каза Йешич пред TV7.

Треньорът на "оранжевите" няма да може да разчита на двама от тримата младежки национали на България, които получиха контузии в контролата с Румъния. Това са нападателите Кирил Десподов и Георги Минчев. Друг от основните футболисти на Литекс - Момчил Цветанов пък призова да дойде повече публика на стадиона и не скри, че таи надежди за титлата.

"Всеки мисли за нея. Казваме: няма да я коментираме, няма да я коментираме, но тя си е в нашето съзнание. Гоним я до последно и ако стане - стане. Ако не - стискаме зъби и ще играем Лига Европа. Господин Йешич е наистина добър тактик и както бихме Левски, така ще бием и Лудогорец", заяви крилото.