Петър Занев ще играе в Литекс през новия сезон, информира БТА. През пролетта бе преотстъпен от Селта на втородивизионния Ферол. Занев бе даден под наем от Литекс на Селта, но договорът изтича през лятото и той трябва да се върне в Ловеч.

"За мен беше важно да играя. Имам 14 мача, от които само две загуби. Бях част от серия от осем мача без поражение. Но лично аз предпочитам да играя в отбор с високи цели, това е водещото за мен. От тази гледна точка Литекс е много по-добър вариант от Ферол, каза Занев.

В Литекс ще играе и Адриано Миранда, който бе даден на друг отбор, собственост на Гриша Ганчев - Пелистер (Битоля). Той впечатлил с отлична техника и ще бъде пробван при "оранжевите".

Очакват се трима играчи от френската Лига 1. Те ще станат свободни агенти в края на месеца и ще се присъединят към подготовката. Стойчо Стоилов, Величко Дихонов и Ферарио Спасов са се убедили в качествата им.

В понеделник играчите се събират за лятна подготовка. Те ще бъдат изведени от новия треньор Станимир Стоилов, който все още не е официално назначен.