Първенството още не е приключило, но първият трансфер на Литекс вече е факт. Бившият капитан на тима Небойша Йеленкович, играл за последно в Спартак (Търнава), подписа дългосрочен договор с "оранжевите".

Един от най-успешните чуждестранни футболисти в историята на Литекс се срещна в Ловеч със собственика Гриша Ганчев, финансовият директор Величко Дихонов и главният мениджър Стойчо Стоилов. След кратък разговор с тримата новината беше факт.

Йеленкович отново е играч на двукратния шампион и четирикратен носител на Купата на България.

"Няма как да не се радвам. Прибирам се у дома. В Литекс премина една голяма и успешна част от моята кариера. С Гриша Ганчев се разбрахме точно за 2 минути", заяви пред www.pfclitex.com Небойша Йеленкович по мобилния си телефон, докато пътуваше от Ловеч за Нови Сад.

"Надявам се, че ще помогна на отбора да се пребори за трофеите в първенството. Очаквам да направим пробив и в турнира "Лига Европа", допълни сърбинът с български паспорт.

"Радостни сме от този трансфер и се надяваме Небойша Йеленкович да бъде част от отборът, който ще постигне сериозни успехи през следващия сезон", коментира дясната ръка на Гриша Ганчев - Величко Дихонов.