Легендарният специалист Люпко Петрович подписа за още един сезон с Танхуа от Виетнам. Кампания 2022 обаче ще бъде последният в неговата треньорска кариера. След това сърбинът най-вероятно ще заеме ръководна позиция в Литекс.

"Докато ме държат краката - оставам на терена. Ще се противопоставя на годините. Шегувам се. Предстои ми последният сезон като треньор. Определено. После, когато се сбогувам с прекрасните виетнамци, знам къде ще отида. Моят български приятел Гриша Ганчев, който е собственик на ЦСКА и Литекс, ме чака. Най-вероятно ще работя в Литекс, сигурно ще бъда спортен директор", обяви Люпко за сръбското издание "Спорт клуб", който преди да се озове отново в Азия, бе част от ЦСКА.

Люпко Петрович: ЦСКА и Левски трябва да се върнат там, където им е мястото - на върха

Петрович: ЦСКА и Левски трябва да се върнат там, където им е мястото - на върха

"И този сезон шампион ще е Лудогорец"

Петрович бе спряган и за сръбски отбори, но обяви, че е размислил дали да се прибере. "Мислих по този въпрос няколко дни, след което се отказах. Когато някой иска от сърце да останеш - не можеш да откажеш. Договорът е и много изгоден от финансово естество. В момента например не мога да искам такива пари в България. Мина ми времето, когато имах и държах на цената си. Знам на колко години съм вече".

В момента Литекс се намира в деликатна ситуация и оставането на "оранжевите" във Втора лига е под сериозна въпросителна. Треньор на ловчанлии е клубната легенда Живко Желев.

Люпко Петрович пое виетнамски отбор

Люпко Петрович пое виетнамски отбор

Акостира в Тан Хуа