Литекс е пълна загадка. След катаклизмите, вследствие на скандалното бягство на „оранжевите" от „Герена", тимът от Ловеч е променен доста. Най-вече по два показателя - няма го играч №1 на "А" група Асприля и Люпко Петрович, който е най-титулуваният треньор, работил в България.

От Литекс обявиха, че са намерили заместник на Асприля - някой си Кулма, а сръбският специалист беше заменен от Любо Пенев. Това са очевидно неравностойни смени дори ако приемем, че Петрович отдавна е минал зенита си.

Когато сравним състава на Литекс при последното участие на отбора в турнира за Купата на България - 3:0 над Левски в Ловеч, става ясно, че петима от титулярите тогава няма да могат да играят на „Огоста". Става дума за Винисиус, Страхил Попов, Елтон, Йонсен, който е наказан и Асприля. Това значи, че Любо Пенев е запазил 54,5% от титулярите на Литекс, отстранили „сините" с гръмкото 3:0. Това са Гълъбов, Недялков, Колев, Бумал, Виана и Арсенио.

Прави впечатление, че треньорът на „оранжевите" борави със солидни ротации в състава от началото на годината в „Б" група. Може да се каже, че единствено атакуващите халфове Диого Виана и Арсенио са основни елементи в схемата на Любо Петев.

Откъдето и да го погледнем обаче, съставът на Литекс в сблъсъка с Монтана ще бъде пълна загадка. Това всъщност може да е най-солидното оръжие на „оранжевите".