Носителят на Купата на България Литекс постигна поредна убедителна победа на лагера си в Холандия. Момчетата на Станимир Стоилов разгромиха АДО Ден Хааг с 4:0.

Възпитаниците на Станимир Стоилов откриха резултата още в 12-та минута. Отлично двойно подаване между Ивелин Попов и Дока изведе бразилеца в добра позиция в наказателното поле на АДО, който с удар с десния крак откри резултата.

В следващите минути Дока направи два пропуска. В 44-та минута Дока бе изведен в удобна позиция срещу вратаря на холандците, но бе блъснат отзад. Реферът не отсъди дузпа. Вратарят не успя да улови добре топката и Вилфред Нифлор я прати в мрежата за 2:0.

В началото на второто полувреме Нифлор направи невероятен пропуск. Нападателят не успя да уцели топката пред празния ляв ъгъл на вратата на АДО, след остро центриране на Михаил Венков от ляво.

В 58-та минута Нифлор направи 3:0, след като пресече пас в половината на АДО, напредна към вратата и стреля. Топката рикошира в холандски футболист и излъга вратаря.

Две минути преди края на срещата Диего открадна топката от вратаря Виджген, подаде на Георги Миланов, чийто удар среща горната греда и влезе в мрежата за 4:0. Литекс се прибира в България в неделя с редовен полет от Амстердам.

Литекс: Голубович, Кишишев, Барт, Николов, Венков, Йеленкович, Сандриньо, Миранда, Дока, Ивелин Попов, Нифлор (Петков, Тодоров, Янев, Бодуров, Миланов, Занев, Диего)