Ръководството на Литекс излезе с официална позиция относно информацията, че Кирил Рашков е дал заем на тима. Както е известно, свидетел на обиска в Катуница съобщи, че е намерена банкова разписка, която удостоверява превод от страна на бизнесмена на стойност 430 000 $ в сметката на „оранжевите".

Ловешките босове  категорично отрекоха да е съществувала каквато и да е транзакция от страна на Рашков.

Ето и цялото съобщение без редакторска намеса:


„Във връзка с разпространената информация в сайтовете на някои информационни агенции и в средствата за масово осведомяване  относно това, че г-н Кирил Рашков е превел по банков път, и е предоставил заем на ФК „Литекс" в размер на 430 000 щатски долара, с настоящото заявяваме и категорично отричаме г-н Кирил Рашков да е предоставял заеми  на ФК „Литекс - Ловеч" и по-конкретно на акционерно дружество с фирма „ПФК Литекс - Ловеч" АД. Категорично отричаме да са били сключвани от името и за сметка на акционерно дружество с фирма „ПФК Литекс - Ловеч" подобни документи.

Също така заявяваме, че считаме за недопустимо да бъде разпространявана и тиражирана непроверена и непотвърдена информация, с което се петни доброто име и престижа на дружеството, което представлявам.

За „ПФК ЛИТЕКС - ЛОВЕЧ" АД

ПРЕЗИДЕНТ - ТРИФОН ПОПОВ