Литекс се подсили официално с нов вратар. След няколкодневен пробен период, договор с клуба подписа Боян Пейков. 29 годишният страж успя да впечатли треньорското ръководство и ще бъде картотекиран за настоящия сезон.

Пейков е привлечен за да  засили конкуренцията на вратарския пост при оранжевите след излизането от строя на Илко Пиргов. Новото попълнение  ще се бори за титулярно място с колегите си Евгени Александров и Марин Орлинов.

През изминалия сезон Пейков игра в Миньор Перник, където контрактът му изтече на 30 юни и той стана свободен агент. Най-силните му изяви са с екипа на Берое, с който печели Купата на България през 2010г, когато не допуска нито един гол по време на цялата надпревара.Във визитката му личат още престои в столичния Локомотив, полския Завиша Бигдош, както и още няколко български тима. За националния отбор има досега 4 повиквателни.

Същевременно Илко Пиргов претърпя операция на кръстната връзка на коляното, което контузи по време на дербито с Левски. Хирургическата интервенция бе направена в София от доцент Тони Георгиев и е преминала успешно. Прогнозите  на лекарите са възстановяването на вратаря да отнеме около 6 месеца и той да поднови заниманията с тима в началото на зимната подготовка.