В Ловеч днес беше отбелязана стогодишнината от началото на организирания футбол в града. Празникът бе организиран от фенската формация "Ултрас Литекс", с подкрепата на община Ловеч и ПФК "Литекс". За събитието пристигнаха легенди от няколко поколения формации на ловешкия клуб. Сред тях бяха Христо Данчев, Пламен Линков, Георги Коларов, Петър Хубчев, Ферарио Спасов, Емил Цанев и други от времето на Осъм и ЛЕКС, както и Радостин Кишишев, Витомир Вутов, Росен Кирилов, Живко Желев, Златомир Загорчич, Небойша Йеленкович, Алтин Хаджи, Мариян Тодоров и други от ерата "Литекс", донесла най-големите успехи на ловешкия футбол.

Празникът беше уважен и от Бончо Генчев, започнал футболния си път в Ловеч и Ангел Червенков, извел Литекс до една от четирите титли на отбора. По повод годишнината организаторите представиха първата част на филм за футбола в Ловеч. Феновете можеха да се снимат с трофеите спечелени през годините - четирите шампионски титли (1997/98, 1998/99, 2009/10, 2010/11), четирите купи на България (2001, 2004, 2008 и 2009), суперкупата на страната и останалите трофеи, спечелени от клуба.

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова и ръководството на Литекс наградиха с почетни плакети изявили се през годините футболни деятели, треньори, футболисти, а от името на президента на БФС бе връчено отличие на Гриша Ганчев за приноса му в развитието на българския футбол. От името на зоналния съвет на БФС-Велико Търново Бончо Генчев награди ПФК "Литекс". По повод празника се състоя и демонстративен мач между настоящия тим на Литекс и легенди, водени от най-успешния ловешки треньор Ферарио Спасов и Ангел Червенков.

В сборния отбор се включиха почти всички легенди, уважили празника. След много емоции и зрелищни отигравания, под възгласите на верните привърженици на отбора, двубоят завърши 1:1 в редовното време. Живко Желев откри за легендите още във втората минута, а след почивката Мартин Димитров изравни. В самия край на мача дългогодишният капитан на Литекс Небойша Йеленкович пропусна дузпа за сборния отбор. Победителят беше излъчен след изпълнения на дузпи, при които легендите бяха по-точни и спечелиха с 3:2. Головете вкараха Радостин Кишишев, Живко Желев и вратаря Витомир Вутов, който реализира победната дузпа.

ЦСКА прати Митко Митков в Литекс

ЦСКА прати Митко Митков в Литекс

Младежкият национал е преотстъпен