Христо Стоичков почти сигурно ще остане треньор на Литекс и за следващия сезон. Това личи от думите на специалиста пред отбора. Ицо бил категоричен пред играчите, че той ще е начело на отбора и през новия сезон.

"Момчета, нищо няма да става. Спокойно, продължаваме постарому", казал Стоичков на първата тренировка след завръщането си от Мексико.

След края на миналия сезон ръководството на клуба обяви драстично свиване на бюджета и налагането на юноши. В Ловеч обаче задържаха най-конвертируемите си футболисти.

Стоичков имаше ангажименти там покрай Евро 2012. Той коментираше мачовете от турнира по местната телевизия, заради което закъсня за лагер-сбора на оранжевите.

В негово отсъствие тренировките на отбора бяха водени от Петко Петков, Душко Томаш и от заелия мястото на Хосе Рамон Николай Димитров.

За разлика от Стоичков обаче бразилецът Марсело Никасио няма да остане при оранжевите. От няколко дни нападателят не се е явявал на тренировките на тима. 29-годишният бразилец бе привлечен в клуба през зимата, като бързо успя да се утвърди в титулярния състав.

Той бе първи избор на Стоичков на върха на атаката. Никасио заби десет гола за оранжевите в 14 мача през пролетния полусезон. Те обаче се оказаха недостатъчни на Литекс да се класират в Европа. Слухове пък пращат шарана в Левски.