Собственикът на Литекс Гриша Ганчев даде нестандартно интервю вчера на летище София, преди "оранжевите" да заминат за Албания, където гостуват на Беса. С идването си на аерогарата босът на ловчанлии започна:

- Къде е Тодор Кирков (б.р. - колега от bTV). Ти къщичка за пиленца правил ли си? А къщичка за куче? Вие това поведение на феновете на ЦСКА не трябва да го толерирате.

- Защо да ги толерираме?
- Как защо? 1000 декларации пуснахте против мен. От какъв зор? Че съм направил забележка към длъжностни неща (б.р. - има предвид лица). Когато направите къщичка за пиленца, тогава трябва да дойдете да говорите. Аз съм построил много работи в тази държава

- Защо се ядосахте на четвъртия съдия на полувремето на мача с ЦСКА?
- Е, какво съм се ядосал на четвъртия съдия?! Това нормално ли е да трошат вандалски чисто нова уредба? Видяхте ли какво са направили? Малко по-реално гледайте на нещата. Повечето от вас са запалянковци.

- Г-н Томов каза, че...
- Идете при г-н Томов, той има дар слово човекът, ще ви отговори, той е компетентен по всички въпроси. 100 милиона е похарчил във футбола.

- Какво очаквате от мача в Албания?
- Какво да очаквам...Очаквам мач.

- Победа?
- Сигурно, може и загуба.

- От ЦСКА твърдят, че...
- (Прекъсва въпроса) Кой го твърди, оня глухонемият? Какво е станало на полувремето, като е станало, всички бяха там. Нищо не е станало. Попитахме делегата докога ще чупят и трошат феновете на ЦСКА. Половин час преди мача почнаха. Защо не чупят в апартаментите си, когато гледат мачове по телевизията, защо не си начупят техните апартаменти? Това не струва ли пари? Нали ви е ясно, че разликата между нас и софийските клубове е огромна. По простата причина, че на нас никой не ни подарява
парите за клуба. От някъде да ни ги дадат и ей тъй да ги харчим. Хайде малко уважение. Ние лесно може да закрием клуба, какъв е проблемът? Ловеч дали ще има футбол или не, не е толкова важно. С кого ще играете после? Между вас си. Тодор Кирков срещу вас, например. Малко уважение имайте, винаги сме ви уважавали журналистите, абсолютно винаги.

- И все пак няма ли да кажете какво конкретно се случи на почивката на мача Литекс - ЦСКА?
- Петя (Обръща се към репортерката на "Канал 3"), я си прибери нещата (има предвид широкото деколте и големия бюст на журналистката). Какво се е случило?!
Вече обясних. Срамно е поведението на тяхната публика.

- ЦСКА обаче ги наказаха? (Въпросът е на колегата от "Нова телевизия" Сашо Рангелов)
- Всички знаем, че си от ЦСКА, айде, стига вече!