Втородивизионният футболен клуб Литекс (Ловеч) привлече четирима играчи за новия сезон, съобщи за БТА старши треньорът на отбора Живко Желев.

Съставът е подсилен с централния защитник Георги Радев, привлечен от Созопол, полузащитника Евгени Игнатов и левия бранител Мартин Вълчинов, и двамата от Хебър (Пазарджик), както и с Петър Петров, полузащитник от Добруджа (Добрич).

Ловчалии се разделят с Пламен Николов, Джейхан Зайденов, Галин Минков, Александър Бучков, Марк Емилио Папазов, Радослав Живков и Митко Митков.

Цялата лятна подготовка на Литекс ще протече на собствената им база в Ловеч. До началото на новия сезон във Втора лига тимът ще изиграе шест контролни срещи.

Първата проверка е утре, 18 юни, срещу Локомотив (София) от 18:00 часа на стадиона в столичния квартал "Надежда". На 22 юни "оранжевите" приемат Дунав (Русе), а три дни по-късно гостуват на Янтра в Габрово. В последните си три приятелски срещи Литекс ще домакинства в Ловеч на Берое на 1 юли, на ЦСКА 2 на 5 юли и на Севлиево на 9 юли.

Литекс се подсили с двама от Хебър

Литекс се подсили с двама от Хебър

"Оранжевите" подписаха с Мартин Вълчинов и Евгени Игнатов