Кирил Десподов имаше своя мечтан дебют като титуляр за нови си клуб ПАОК. Наставникът Разван Луческу му се довери от първата минута за европейската визита на ХИК (Хелзинки), а капитанът не го разочарова с гол и асистенция за победата с 3:2.

Срещата бе част от третата по сила надпревара на Стария континент - Лигата на конференциите. Двубоят започна зле за гранда от Солун, който допусна попадение още в 36-ата минута, когато Банде се оказа в прегръдките на своите колеги.

Малко след почивката, Кирил Десподов взе нещата в свои ръце и по умел начин изработи изравнителното попадение на Коулиеракис.

Девет минути преди края дойде и върховият миг за нашата звезда. Десподов прибра прецизно подаване и изстреля шут към долния ляв ъгъл, който се отклони в гредата, а след това посети мрежата на Ост.

Без малко малшансът отново можеше да застигне таланта от Кресна и подобно на гола му срещу Арис, ВАР да се намеси в негативен за него аспект. В крайна сметка всичко беше според правилата, а в даденото от съдията продължение 1:3 направи Томас.

В заветните секунди ХИК получи правото да изпълни дузпа, а Боян Радулович спечели индивидуалното надиграване с Доминик Котарски.

Десподов започва като титуляр за ПАОК за първи път след пристигането си

Десподов започва като титуляр за ПАОК за първи път след пристигането си

"Черно-белите" от Солун гостуват на финландския ХИК в група "G"