Милиардерът Драган Шолак има сериозен интерес към закупуването на Левски. Той се е насочил към "сините" след като са пропаднали преговори за тимове от Нидерландия и Хърватия, пише "Тема Спорт".

Медийният магнат, който държи опериращата у нас United Group, под шапката на която са Nova Broudcasting Group и VIVAVOM, е имал интерес към НАК Бреда. Той обаче е ударил на камък в опитите да придобие мажоритарния пакет акции в клуба. Същото се е случило и с тим от хърватския елит.

Левски уреди първа контрола

Левски уреди първа контрола

На 25 юни

Медиите в Сърбия също вече разпространиха новината, че милиардерът иска да инвестира сериозно в Левски. И преговорите за дялове от сините се водят от "Спорт Републик" - компанията, с която Шолак придоби мажоритарния пакет акции от английския елитен Саутхемптън. Маститият бизнесмен плати 120 милиона евро за 75% от този клуб.

Преговорите между фирмата на Шолак и Левски продължават. Както е известно, негови представители наблюдаваха на живо финала за купата срещу ЦСКА (1:0). В разговорите от страна на сините участват собственикът Наско Сираков, изпълнителният директор Ивайло Ивков и треньорът Станимир Стоилов.

При сделка Левски ще разполага с рекорден бюджет, за да детронира Лудогорец. Наред с това в доизграждането на "Георги Аспарухов" ще бъдат инвестирани 50 милиона лева.