Едва ли някой си мисли, че успехите на Левски в последните две години са само плод на усърдна работа и наличие на толкова добри футболисти. "Сините" трябва да признаят, че имат такъв късмет, на който би завидял дори доайенът в тази област Димитър Пенев.

Спортното щастие е хубаво нещо, но онази вечер явно не бе на страната на Мъри и компания в мрачна Финландия. Там переше як дъжд и Тампере си свърши работата, би Левски с 1:0, а това бе най-малкото, с което българските шампиони можеха да си тръгнат от Финландия.

Командата на Мъри изглеждаше доста жалко и добре, че съперникът нямаше опита най-малкото на Литекс, защото в противен случай прехваленият участник в групите на Шампионската лига щеше да катастрофира по жесток начин в коравите финландци. Време беше късметът наистина да поизостави Левски след като съдбата ги гали постоянно в последните им важни двубои. Ще спомена само двата мача на "сините" срещу Литекс за купата на България (1:0 след продължения) и за суперкупата (2:1 отново след продължения).

Смея да твърдя, че в тези две срещи "оранжевите" трябваше да спечелят с разлика срещу отбора, воден от Станимир Стоилов, но късметът бе неразделна част от запътилия се към групите на Лигата за втора поредна година Левски. То не бяха атрактивни спасявания на Георги Петков, невероятни пропуски на ловчанлии (Бето в 90-ата минута на финала за купата) и т.н. Този път обаче дъждът в Тампере явно отми спортното щастие от лицата на левскарите и те лъснаха както срещу Беверен и Публикум.

И още едно потвърждение за големия, ама наистина голям късмет на "сините" - развоят на събитията в последния сезон в първенството на Франция. Тулуза зае третата позиция в крайното класиране, което отреди място сред поставените отбори на Левски в третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

Това, ако не е късмет, здраве му кажи. И когато Тодор Батков се изказва иронично по повод селекцията на ЦСКА, нека не забравя, че новите попълнения в неговия отбор (Бензукан, Тасевски и Рабе) не идват от много по-стойностни тимове. Едва ли мустакатият бос се гордее, че пазарува от ФАР, Каокаб (Маракеш) и Металург (Запорожие)...

По-добре да не казва откъде идват играчи в Левски, защото май не приляга на отбор, участвал в групите на Шампионската лига да се подсилва с футболисти от подобни тимове. Защото дори и с Тасевски, който бе чакан едва ли не като Марадона, се видя, че "сините" са царе на европрочувките. Те умеят някак си по свой собствен начин да защитават добре даденото им прозвище - футболните идиоти на Европа.