Левски е склонен да плати 500 хиляди евро за правата на Талеб Тауата, пишат медиите в Германия, допълвайки, че договорът му ще бъде за три години. 27-годишният ляв бек има още година договор с Айнтрахт (Франкфурт). Той обаче не попада в плановете на треньорския щаб за настоящия сезон.

Левскарите все още очакват отговор от Талеб Тауата

Левскарите все още очакват отговор от Талеб Тауата

Бранителят не бърза със своя избор

Към Тауата проявяват интерес бившият му клуб Макаби Хайфа, както и Макаби Тел Авив, но той не желае да се връща в Израел. Бранителят вече е отхвърлил предложение от белгийския Андерлехт, който му е давал годишна заплата от 300 хиляди евро. Агентът на футболиста пък разкри, че клиентът му има предложение още от Леванте, както и от турски клуб.

В Германия пишат, че офертата на Левски до Тауата е най-добра, в момента играчът внимателно проучва сините. В преговорите по привличането на израелеца участва и Петър Хубчев. Той е бивш играч на Айнтрахт (Франкфурт), а след това води и дублиращия тим на клуба. Хубчев вече е говорил и с Талеб и се е опитал да го убеди да приеме предложението, пише "Тема спорт".

На "Герена" пък се надяват да възстановят халфа Филипе Нашименто за мача с ЦСКА. Дербито с "червените" е след седмица - на 1 септември, неделя, от 17:45 часа на Националния стадион. Той получи травма на една от последните тренировки преди двубоя с Локомотив.

Петър Хубчев: Ролята на треньорите в дербитата е много малка, моментната форма не е от значение

Хубчев: Ролята на треньорите в дербитата е много малка, моментната форма не е от значение

"Хареса ми желанието, много ценни три точки за нас"