Левски най-после изглежда добре. Отвореният процес, наречен селекция, може да се определи като приключил, освен ако не излезе някой непредвиден заек от храста. Както се казва - ето ви синьо ДНК, действайте.

Тепърва ще даваме по-точни и категорични оценки дали "сините" са направили качествен подбор на футболисти. На първо четене селекцията е втора цедка. А като потенциал може да се категоризира дори и като трета. Като идея спрямо момента и обстановката новият Левски е окей. Притиснати от обстоятелствата, сините събраха, откъдето каквото се появи - футболисти, които не са привлекателни на пазара, което означава, че и самите те нямат високи финансови претенции.

Холмар за периода в Левски: Насладих се на всяка минута

Холмар за периода в Левски: Насладих се на всяка минута

"Беше удоволствие да играя за най-големия клуб в България"

Но както се казва - ситуацията е мач за мач. Няма как да не отчитаме, че всеки мач Левски не изглежда добре. Няма как да е иначе при толкова напуснали и същевременно нови, да очакваме стил на игра и някаква физиономия, значи се шегуваме с футбола. Обаче в същото време публиката всеки мач си плаща, за да гледа как Левски играе добре и евентуално побеждава. Да не говорим, че сегашният лимит от 3 хиляди човека на "Герена" са си платили предварително за цяла година. И дори ако някой с абонамент се откаже, клубът продава мястото му за нови 20 лева. Тоест феновете в ролята си на морални собственици, които реално с дарения пълнят касата на клуба, имат пълното право, освен ентусиазъм и синя гордост, да имат и претенции относно това как играе отборът.

На гордост го удрят и новите попълнения. Всеки идва да спаси клуба, но се подписва на 10 хиляди лева заплата, а другите дългове растат като топка за снежен човек. Интересно е какви са устните, а и писмени договорки на всеки от новите със собственика. До кога всеки е готов да направи толеранс и какво ще стане, ако утре Павел Колев осъществи неколкократния си анонс и наистина обяви несъстоятелност?!

Левски без Валери Божинов срещу ФК ЦСКА 1948

Левски без Валери Божинов срещу ФК ЦСКА 1948

Вижте групата на "сините"

Левски посиня така, както не е посинявал отдавна и в тази връзка е задължително да препоръчаме на клуба час по-скоро да намери форма и начин да се освободи от чужденците. Много е спорно дали някой от тях прави някаква разлика и дали вдига класата на отбора. Паулиньо прави по един приличен финт и един пробив и едно центриране средно на два мача. Спиерингс в никакъв случай не е класа. И двамата не са от тези, заради които си готов да легнеш пред самолета им и да не им даваш да си тръгнат от Левски. Робърта има качества, но главата му е навсякъде другаде, но не и в съблекалнята на "Герена", пък и сините си напазаруваха доста нападатели, а при схема с един таран няма смисъл от скъпия Робърта. Който даде някаква сума в брой на една вноска, да го прибира и това е.

В този Левски няма смисъл от тези чужденци. При 15-20 хиляди евро заплати те са напълно излишни и на фона на таван от 5 хиляди евро, съвсем скоро ще се появят спекулации в съблекалнята на тема пари.

Живко Атанасов за ФК ЦСКА 1948: Името не е дразнител

Живко Атанасов за ФК ЦСКА 1948: Името не е дразнител

"Излизаме да победим"

Умишлено за накрая оставяме Насиру Мохамед. След пропуска в края на мача с Етър, този безхаберник заслужава протест и блокада на възлово кръстовище в "Подуяне". Не може в една съблекалня да е този неможач с 20 хиляди евро на месец и Валери Божинов, който идва със заплата от един лев, но само с приказки и надъхване може да държи ситуацията в отбора на максимум мотивация. Божинката, ако го изтърве това с Етър, ще си скъса шортите и ще изкърти поне 3 рекламни пана от яд.

Оттук - насетне започваме да говорим за баланс в селекцията на Левски и кой до кога има договор. Сега е моментът да повдигнем и въпроса - какво ще се промени, ако в един момент клубът започне да генерира приходи, било то от телевизия, от голям спонсор, от продажба на още повече билети и сувенири и други. Да, дълговете са страшно много, но ако перото за заплати се увеличи двойно, Сираков ще трябва да търси и по-скъпи футболисти. Нали никой не е толкова наивен да смята, че Левски може да остане дълго с тази си визия?! За това първенство обявиха - ще сме в шестицата. Не му отива точно на Наско Сираков да го каже това, но другият вариант да отговори на въпроса за целите, освен дежурното - да оцелеем, бе да си замълчи и всички щяха да го разберат. Едно първенство снишаване е максимумът, което синята част на България може да понесе. Ако ситуацията ще е такава, Лудогорец трайно ще се обгради с ЦСКА, Локо (Пловдив) и Берое и много синият Левски с многото синьо ДНК още повече ще загуби аудиторията си.

Левски - ФК ЦСКА 1948  3:0, втори гол на Борислав Цонев
на живо

Левски - ФК ЦСКА 1948 3:0, втори гол на Борислав Цонев

"Сините" приемат столичания си съперник

Иначе спор няма, че в следващите месеци Левски ще е много симпатичен и привлекателен точно заради тоталното посиняване. Удоволствие е да гледаш как Боби Цонев 90 минути тича, все едно е бос върху жарава и непрекъснато ръчка останалите. При скъпите варианти на Левски нямаше лидери, играеше нещо, в повечето случаи нищо, но някак нямаше спойка с трибуните. В момента тимът е пълен със сини сърца и засега пак не играе нищо, но пък хората се кефят, което винаги е било изключително важно за Левски като идея и философия.