От старта на подготовката, трима таланти от ДЮШ на Левски тренират с първия отбор.

Халфовете Асен Митков, Николай Арахангелов и вратарят Пламен Андреев са неизменна част от заниманията на "сините". Вчера Арахангелов дори направи неофициален дебют в контролата срещу Домжале, загубена с 1:2.

Триото е част от отбора U17на Левски, който е едноличен лидер в Елитната група. Митков, Арахангелов и Андреев са смятани за едни от най-перспективните таланти на Академията, към които се отправят големи надежди и са следени под лупа от треньорския щаб на първия отбор.

Планът и обещанията на "сините" за налагане на повече собствени играчи в първия тим, дава добра перспектива пред тях и другите таланти от ДЮШ. Че Славиша Стоянович иска да следва тази линия, пролича и от вчерашната контрола срещу Домжале. В разширения му състав за двубоя имаше 14 играчи, "рожба" на клуба, 8, от които титуляри. Средната възраст пък бе 22,5 години.

Положителната страна на загубата на Левски от Домжале

Положителната страна на загубата на Левски от Домжале

"Сините" стартираха с 8 собствени кадри

Кои са Асен Митков, Николай Арахангелов и Пламен Андрев? ТОПСПОРТ ще ви запознае с тях.

АСЕН МИТКОВ

Снимка 514916

Източник: levskisofia.info

Роден е на 17 февруари 2005 година и е от град Съединение. Играе като офанзивен халф. Пристига в Левски точно преди година от Ботев (Пловдив) след като впечатлява скаутите, треньорския щаб и ръководството на "сините". Започва в отбора U15, с който печели Републиканската титла. През лятото започва с година по-големите в U17, където е и един от водещите играчи и отбелязва 10 гола на полусезона.

Митков е капитан на националния отбор на България до 16 години, а на няколко пъти е викан и при година по-големите. Изявите на халфа са следени изкъсо от първия отбор на Левски, като през миналото лято, едва на 15 години, той прави няколко тренировки с мъжете. Сега е с отбора още от първия ден на подготовката и се готви наравно с мъжете. Асен Митков се отличава с висок футболен интелект, силен характер и работоспособност на терена. Качества, които са сигурност са оценени от Славиша Стоянович.

НИКОЛАЙ АРАХАНГЕЛОВ

Снимка 514919

Източник: levskisofia.info

Младият талант пранува утре (22 януари) своя рожден ден и става на 17 години. Играе като офанзивен халф. В ДЮШ на Левски е от 2015 година, а в момента играе за U17. Отличава се с добри голмайсторски умения като за отбора има 23 мача и 17 гола.

Избран е за най-добър полузащитник в Елитната група до 15 години за сезон 2018/19. С отбора става и шампион. Разполага със силен ляв крак и волеви характер.

Изявите му не остават незабелязани от националния отбор и той е неизменна част от представителния отбор за възрастта си. Първи тренировки с мъжкия национален отбор на Левски прави през миналото лято, за да се стигне до тази зима, когато е със "сините" на подготовка от първия ден.

ПЛАМЕН АНДРЕЕВ

Снимка 514917

Източник: levskisofia.info

Роден е на 15 декември 2004 година в София, вратар. В ДЮШ на Левски е от 2018 година. Тогава започва с U15, където става шампион. Година по-късно отново печели трофея с отбора на Левски U16.

Отличава се с висок ръст, добра игра с крака и лидерски качества. Андреев е част и от националния отбор на възрастта си. Подобно, на Митков и Арахагелов, започва с първия отбор на "сините" през миналото лято и се присъединява към мъжете от началото на подготовката тази зима. Тренира наравно с Николай Михайлов, новият Звонимир Микулич, Николай Кръстев и другият юноша Иван Андонов.

Младият Иван Андонов разпалва все по-сериозна трансферна битка между Болоня и Фиорентина

Младият Иван Андонов разпалва все по-сериозна трансферна битка между Болоня и Фиорентина

Юношата на Левски е искан и от двата гранда

Освен тримата, в ДЮШ на Левски има още надежди, които са проектоиграчи за първия отбор. Периодично те са викани и за тренировки с мъжете. Дали талантите от "синята" школа ще станат бъдещето на Левски, предстои да разберем.