Константин Папазов покани с плам в очите феновете на Левски да присъстват на юбилейния мач с Юргорден, който е тази събота от 16:00 часа на стадион "Васил Левски". Поводът е 50 години от евродебюта на "сините". Тити отново дръпна дълга реч пред спортни журналисти на специална пресконференция. Ето какво каза:

"Всичко хубаво, което се случваше досега, се случваше само заради феновете. Затова искам в събота, когато не е дразнителят Лацио и не навършваме 100 години, да покажем, че тази наша любов е безгранична.

Феновете показаха, че могат да се радват и да празнуват юбилея, доказаха, че могат да помагат и да дадат по 10 лева, за да спасят баскетболния Левски. За 17 години като треньор, това е върхът в кариерата ми. Да, титлите ги има, но това което могат да създадат феновете, никой не може да го даде.

Искам цяла "синя" България да повярва пак срещу Юргорден, защото това е част от историята ни, ние трябва да си я пазим. Искам стадионът да е пълен, защото съм максималист. Да напълним стадиона, за да докажем за пореден път на скептиците, че сме Левски. Нашият отбор най-много се коментира, защото сме с най-голяма численост в България.

Само пълният стадион в събота ще докаже смазващото превъзходство на "сините". Той ще даде криле на тези футболисти, които още на мача с Пирин се чудехме дали стават. Тогава се усъмнихме в един Мики Орачев, в един Божидар Краев, които дори още нямат косми по тялото. Затова великата картина Левски изглежда в този си вид сега.

Огромна благодарност за организаторите на двубоя. Тези събития са само, за да се съберат феновете. Ако сега "синя" България е щастлива от случващото се с клуба, това не е станало в един миг, а е една последователна работа, в чиято основа стоят феновете на Левски.

Никой не си спомня мача на Лудогорец и Реал (Мадрид), макар че стадионът беше пълен. Тогава хората отидоха на стадиона заради Реал, Роналдо, Анчелоти. Феновете, които ходят на стадиона заради Левски, ходят заради самия Левски. Това е заради историята.

От позицията на времето съм щастлив, че в Левски има и трусове. Левски заслужава да има много спонсори, защото всяка фирма се интересува колко милиона са феновете. А "синята" публика е много милиони.

Искам на 10 октомври да докажем за пореден път каква е нашата огромна стойност. Тя не е свързана с пари, а с любов. Любовта се доказва и трябва да има 25-30 хил., а и повече. Нека ние сами повярваме в тази кауза.

Живеем в държава, в която любовта към твоя отбор не е по-силна от омразата към другия. Но ние сме различни, защото сме на върха. Нека "синя" България залее стадиона.

На полувремето на мача в събота ще бъде представен баскетболният отбор. Ще ви покажем пътя, с четири деца от школата. Те ще са окриляни от народната любов и ще стигнат далеч в първенството.

Да, ние винаги се сещаме за младите, като нямаме пари, но те са пътят. Левски е силен заради историята и народната любов. Моля ви, повярвайте за пореден път, защото цял живот трябва да се доказваме.

Затова всички "сини" фенове ходим с вдигната глава, защото покриваме задълженията си, това го решиха феновете. Тогава, когато избрахме този път, никой не мислеше за класиране, а да нямаме дългове. Затова искам юбилеят на 10-и октомври да затвърди хегемонията на "синята" общност.

Може да имаме пари, може и да нямаме пари. Може да играем в Шампионската лига, може и да играем слабо. Но никога не може да се оспори на левскарския фен, че е номер едно".