Вторият по големина акционер в Левски - Константин Папазов говори какво се случва с футболния клуб, след като вчера наставникът Георги Тодоров подаде оставка. От думите му пред БНТ стана ясно, че на "Герена" все още нямат вариант за негов евентуален заместник.

Ето какво каза Папазов:

Павел Колев: Тодоров да поеме отговорност, получи се един сценарий на абсурда

Павел Колев: Тодоров да поеме отговорност, получи се един сценарий на абсурда

"Не мисля, че има проблеми между играчите в отбора"

"Приемането на оставка е процес, който не трябва да се решава индивидуално. Левски има Управителен съвет, Надзорен съвет... Силни думи от Георги Тодоров вчера, които имат своята основа и натрупвания, които са се случили в неговото съзнание. Той е достоен човек. На 10 юни, когато нямаше розови хоризонти пред клуба, той пое огромен риск да води Левски. Застана зад Наско Сираков.

Трябва да разделим нещата на две. На спортно-техническа и морална част. Левскари, благодарности към всички вас за това, което правите, дори когато не получавате радост от футболистите на терена. Естествено ги и боли заради случващото се. Отговорност за представянето на отбора винаги има треньорът. Това е съдбата на тази професия. Феновете не смятам, че са били агресивни. Това са нормални реакции. Но нека знаят, че Георги Тодоров през тези 4 месеца и половина е бил изключително важна фигура за това Левски да оцелява. Тази година имаме друг шампионат в главата. Поради този факт и кредитът на публиката беше доста голям. Всички сме се вглъбили спасяването на Левски.

Не може само Георги Тодоров да бъде съден. Ако е категоричен в своето решение, той има своето място в Левски. Неговото желание беше да се заложи на момчета от школата. Съдбата за пореден път не беше благосклонна и заради случилото се с братя Цоневи.

Георги Тодоров подаде оставка като треньор на Левски!
Обновена

Георги Тодоров подаде оставка като треньор на Левски!

"Уморих се, омръзна ми!"

Аз разбирам от баскетбол и психология. Вчера бях до 12:30 часа с целия треньорски щаб. При наличието на Наско Сираков в Левски, смятам, че е глупаво аз да изразявам мнение кой да бъде треньор. Ще се опитаме да направим това, което е най-доброто за Левски. Най-вече, за да се отблагодарим на милионите ни фенове, които правят невиждани неща при тази ситуация. До утре ще се съберем и ще мислим".